Confidenţialitate

O nouă tergiversare în cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu. Votul privind cererea DNA, amânat din lipsă de cvorum

Deputatul PSD Eugen Bejinariu scapã din nou de urmãrirea penalã.

Votul privind cererea DNA de începere a urmăririi penale a fost amânat din nou din lipsă de cvorum, după ce și săptămâna trecută ședința plenului nu s-a putut desfășura tot din lipsă de cvorum.

 

Lista de prezenţă a fost semnată de 70 de deputaţi, iar în sală s-au aflat doar 63. Oricum, pentru ca şedinţa să poată avea loc era necesară prezenţa a cel puţin 177 de deputaţi.

Comisia Juridică a adoptat un raport pozitiv pentru cererea DNA de încuviintare a începerii urmăririi penale a deputatului PSD Eugen Bejinariu.

DNA susţine că, în perioada în care a acesta a condus Secretariatului General al Guvernului Nastase, a iniţiat şi a susţinut proiecte de hotărâri prin care Guvernul a încheiat cu firma Fujitsu Siemens Computers un contract de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft.

Eugen Bejinariu mai este suspectat că a iniţiat şi susţinut un alt proiect al Guvernului prin care s-a aprobat extinderea contractului de închiriere de licenţe încheiat la data de 15 aprilie 2004 între Guvern şi Fujitsu Siemens Computers şi pentru produsele educaţionale Microsoft, fără a exista un necesar fundamentat.

Prejudiciul în acest dosar Microsoft este de 66.965.343 de dolari, sumă care a reprezentat un folos necuvenit pentru compania Fujitsu Siemens Computers GmbH, potrivit DNA.

Liderii PSD au spus că îi vor cere demisia lui Eugen Bejinariu din Parlament, dar acesta nu a dat curs solicitării.

Chiar și așa, Eugen Bejinariu candidează din partea PSD la alegerile parlamentare din Suceava pentru un nou mandat de deputat.

Acesta a fost trecut primul pe lista PSD Suceava.