O nouă țară europeană legalizează cultivarea şi utilizarea de canabis în scopuri medicale

Vineri, cultivarea şi utilizarea de canabis în scopuri medicale a devenit legală și în Cipru.

Utilizarea de canabis va fi prescrisă doar persoanelor care suferă de dureri cronice din cauza unui cancer, SIDA, reumatismului sau glaucomului.

Pentru a evita răspândirea cultivării și consumului, controlul va fi strict. Prin lege s-a stabilit că eliberarea de permise pentru cultivarea de canabis în scop medical se va face doar pentru trei societăţi în primii 15 ani.

Decizia din Cipru vine la trei zile după ce europarlamentarii au adoptat, la Strasbourg, o rezoluţie privind utilizarea canabisului în scopuri medicale şi au făcut un apel la statele membre ale Uniunii Europene ”să profite de potenţialul acestor tipuri de medicamente”. Membrii PE au afirmat că există dovezi privind eficienţa canabisului în creşterea poftei de mâncare şi în limitarea scăderii în greutate asociată cu HIV/SIDA.

Potrivit expunerii de motive din Parlamentul European, canabisul utilizat în scop medical poate diminua simptomele unor boli mintale precum psihoze, sindromul Tourette, dar şi în cazul epilepsiei, Alzheimer, cancer, artrite şi glaucom. Canabisul utilizat în scop medical reduce riscul de obezitate şi diabet şi diminuează durerile menstruale.

În prezent, canabisul poate fi folosit legal în scopuri medicale doar în câteva state din Europa, printre care Marea Britanie, Germania, Austria, Finlanda şi Italia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS