O nouă seară de proteste

Protestele antiguvernamentale au continuat în ţară pentru a 7-a seară la rând. Amploarea a scăzut faţă de zilele precedente.

În ciuda frigului, aproape 20.000 de bucureşteni au protestat – pentru a 7-a seară la rând – în faţa sediului guvernului, cerând demisia premierului şi a ministrului Justiţiei, a căror imagine a fost compromisă de încercarea de a modifica pe furiş legislaţia penală.

Demonstraţii ale indignaţilor au fost organizate şi în alte oraşe.

În jur de 5.000 de timişoreni s-au reunit în Piaţa Victoriei.  Iniţiatorii acţiunii de protest le-au propus celor prezenţi să poarte cu toţii, începând de mâine, banderole albe pe braţ, atât pe stradă, cât şi la serviciu, ca semn al solidarităţii şi al rezistenţei. Au cerut demisia Guvernului şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Cam tot atâţia sibieni au protestat pe străzile oraşului, cu promisiunea că vor manifesta şi astăzi. În faţa sediului PSD, unii dintre aceştia au depus câteva cofraje cu ouă şi pancarte prin care cereau demisia guvernului.

5.000 de clujeni au cântat imnul în Piaţa Unirii, cerând totodată demisia guvernului.

Tot din Piaţa Unirii, dar la Iaşi, în jur de 2.000 de contestatari ai executivului condus de Sorin Grindeanu au plecat să mărşăluiască pe străzile din centrul oraşului.

În jur de 800 de braşoveni au parcurs traseul de la Prefectură spre Piaţa Sfatului, unde li s-au alăturat alte câteva sute.

Peste 400 de gălăţeni au cerut ca guvernul şi parlamentul să scape de corupţi.

În jur de 250 de craioveni au scandat împotriva puterii în Piaţa Prefecturii.

Susţinători ai actualei coaliţii guvernamentale, cam 4.000 la număr, s-au reunit în faţa Palatului Cotroceni, pentru a doua zi, scandând împotriva şefului statului, pe care îl consideră responsabil pentru actuala criză politică.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS