O nouă rundă de negocieri între ministrul Transporturilor și sindicatele CFR

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, la începutul ședinței de guvern, că miercuri după-amiază va avea loc o nouă rundă de negocieri cu reprezentanţii angajaţilor CFR Infrastructură şi CFR Călători care au declanşat un protest spontan în această dimineaţă.

Discuțiile vor avea loc de la ora 15.oo.

Răzvan Cuc a declarat că în cursul serii de marţi a discutat cu reprezentanţii sindicatelor din transportul feroviar despre măsurile care au fost aplicate şi în bugetul companiei CFR Infrastructură, inclusiv creşterea anvelopei salariale cu 22,5%.

”O parte din angajaţii CFR Infrastructură şi CFR Călători au declanşat un protest spontan, acest lucru s-a petrecut în condiţiile în care, inclusiv în cursul serii de ieri, am avut discuţii cu reprezentanţii Federaţiei Sindicale de Mişcare Comercială, federaţia reprezentativă pentru acest sector, am discutat toate măsurile care au fost aplicate şi în bugetul companiei CFR Infrastructură şi aici mă refer la creşterea anvelopei salariale cu un procent de 22,5 procente. Contractul colectiv de muncă a expirat pe 21 martie, reprezentanţii CFR Infrastructură au propus încheierea unui acord până la încheierea noului contract colectiv de muncă, însă reprezentanţii sindicali au refuzat să facă acest demers”, a declarat Răzvan Cuc.

Ministrul a precizat că în cursul serii de ieri, după discuţiile cu sindicaliştii, a primit asigurări că nu va fi nicio grevă.

”Spuneam că am avut întâlnire aseară şi azi dimineaţă cu reprezentanţii, am primit în cursul serii de ieri că nu va fi nicio grevă pentru că au fost respectate toate promisiunile care s-au făcut către companie. În acest moment urmează o nouă rundă de discuţii, în cursul zilei de azi la ora 15.00”, a spus Răzvan Cuc.

O parte din angajaţii CFR au declanşat un protest spontan spontan, miercuri dimineaţă, nemulţumiţi de negocierile privind noul contract colectiv de muncă. Sute de trenuri au fost oprite în stații încă de la ora 07.00.

Au fost afectate regionale din București, Iași și Galați.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS