Confidenţialitate

O nouă rundă de discuții între reprezentanții ROMATSA și Ministerul Transporturilor

O nouă rundă de discuții între reprezentanții ROMATSA și conducerea Ministerului Transporturilor va avea loc marți, în condițiile în care la ultima întâlnire dintre cele două părți nu au fost soluționate toate solicitările controlorilor de trafic.

Echipele de negociere de la ROMATSA s-au întâlnit miercuri, 15 iunie, cu reprezentanții Ministerului Transportului, iar Iulian Matache, actualmente ministru al Transporturilor, fost secretar de stat în minister, a solicitat puncte de vedere ambelor părți implicate în conflict.

Patronatul și sindicatul ROMATSA trebuie să prezinte până marți, 21 iulie, anumite clarificări și soluții la cele 14 revendicări ale sindicatelor ce vizează zona profesională, cea mai importantă fiind cea legată de vârsta pensionării controlorilor de trafic.

Controlorii de trafic aerian au intrat, miercurea trecută, în grevă de avertisment, timp de două ore, între 11,00 și 13,00, cauzele fiind neîncheierea Contractului Colectiv de Muncă, dar și nerezolvarea unui număr de 14 revendicări ale sindicatelor.

Acestea vizează protecția salariaților, siguranța traficului aerian, dar și drepturile sindicale, cea mai importantă fiind cea legată de vârsta pensionării.

De asemenea, sindicatele din ROMATSA intenționează să acționeze în justiție Consiliul de Administrație și Ministerul Transporturilor pentru “ilegalitățile care s-au făcut pe parcursul ultimelor luni”.