O noua majoritate in Consiliul General al Municipiului Bucuresti

Deciziile se vor lua de acum înainte cu votul reprezentanților PSD, PC și cei ai PP-DD. Aceștia l-au și votat, de altfel, viceprimar pe consilierul general Gabriel Pârvu – proaspăt exclus din Partidul Democrat-Liberal.

A fost aprobată o nouă majoritate în Consiliul General al Municipiului București.

Înaintea de votarea noului viceprimar, consilierii PSD au introdus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei 30 de proiecte, motiv pentru care reprezentanţii PDL şi PNL au părăsit sala.

Ei au reclamat faptul că respectivele proiecte nu le-au fost prezentate anterior și, în mare parte, ele ar fi ilegale.

După plecarea celor de la PDL şi PNL, toţi cei 27 de consilieri rămaşi în sală, reprezentanţi ai noii majorităţi, au votat cA Gabriel Pîrvu să fie viceprimar.

Astfel, noua majoritate din CGMB are 33 de consilieri şi este formată din reprezentanţii PSD şi PC (27 în total), la care se adaugă cei trei consilieri excluşi din PDL şi alţi trei proaspăt validaţi din partea PP-DD.

În opoziţie sunt reprezentanţii PDL şi PNL, în total 21 de consilieri.

Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu s-a plâns în repetate rânduri că proiecte importante nu pot fi votate, de multe ori din cauza cvorumului.

Despre situația incertă din consiliile județene și locale a vorbit și premierul Victor Ponta atunci când a justificat aprobarea așa-numitei ordonanțe a traseiștilor.