O nouă listă a datornicilor la stat a fost făcută publică

ANAF a publicat astăzi o nouă listă a datornicilor. De data aceasta, e vorba de contribuabilii mici care au datorii la bugetul de stat. Faţă de lista anterioară, numărul de companii mici cu datorii a scăzut, dar s-au mărit datoriile totale.

Lista făcută publică astăzi prezintă situația datornicilor la data de 30 iunie. Pe listă sunt aproape 140.000 de firme mici, ale căror datorii totale ajung la 17, 5 miliarde euro. Suma este de 20 de ori mai mare decât valoarea datoriilor firmelor considerate mari.

Pe listele publicate săptămâna aceasta – cu datornicii mari și mijlocii – cel mai mare datornic este o companie petrolieră controlată de KazMunayGas, care deţine Rompetrol – cu datorii totale 203,3 milioane euro, din care aproape toate sunt către bugetul de stat.

ANAF a publicat separat și datoriile pentru cele patru mari bugete: de stat, de pensii, pentru şomaj şi de sănătate, iar ultima listă pentru 30 iunie pe care urmează să o mai publice ANAF este cea a persoanelor fizice cu datorii la stat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS