O noua incercare de tergiversare a procesului in care Dan Voiculescu este judecat pentru privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare

Avocații sai cer strămutarea procesului de la Curtea de Apel București. Cererea vine la o zi după ce un nou complet de magistrați a judecat un nou termen în dosar.

Avocații lui Dan Voiculescu au depus încă de ieri la instanța supremă o solicitare prin care au cerut strămutarea procesului la o altă instanță.

În urmă cu două zile, Curtea de Apel Bucureşti, cu un nou complet format din judecatorii Camelia Bogdan si Mihai Alexandru Mihalcea, a stabilit pentru luni 7 iulie următorul termen în dosar.

Marți, judecătorii au respins nu mai puțin de opt excepţii şi cereri invocate de avocaţii inculpaților, inclusiv cele care vizau respingerea noului complet.

Apoi, judecătoarea Camelia Bogdan, președinta completului, a decis să extindă sechestrul asigurător pe averea lui Dan Voiculescu dar şi pe o parte din bunurile deținute de fiicele sale.

Inițial Dan Voiculescu a lăudat-o pe judecătoare, însă la ieșirea din sală, acesta s-a abținut de la comentarii. Întrebat cum merge procesul, Voiculescu a spus doar că e bine.

Judecătoarea Camelia Bogdan a devenit anul trecut expert al unei organizaţii de drept din Praga, la recomandarea Ambasadei Statelor Unite din Bucureşti. A publicat zeci de lucrări științifice și a luat mai multe premii între care și ‘Curaj în exercitarea justiţiei’.