Confidenţialitate

O nouă explozie a avut loc în apropierea aeroportului din Kabul | VIDEO

Oficiali americani au confirmat duminică, lansarea unei rachete asupra unor membri ai filialei afgane a grupului Stat Islamic, IS-K, anunță BBC.

Operațiunea, care a implicat o rachetă lansată de la o dronă, a vizat un atacator sinucigaș într-un vehicul care urmărea să efectueze un atac pe aeroportul din Kabul, au declarat oficialii americani.

Suntem siguri că am atins ținta pe care ne-am propus-o“, a declarat un oficial militar pentru rețeaua CBS.

Rapoartele inițiale indică faptul că nu au existat victime civile“, a spus oficialul, adăugând: “Exploziile secundare din vehicul au indicat prezența unei cantități substanțiale de material exploziv“.

Un purtător de cuvânt al talibanilor a mai spus că atacul aerian american a vizat un suspect care călătorea într-o mașină, potrivit Associated Press.

Informațiile vin după rapoartele care anunțau explozia unei rachete în apropierea aeroportului, dar nu este clar dacă cele două incidente sunt conectate.

Fotografiile și videoclipurile de pe rețelele sociale arată fumul care se ridică dintr-o zonă din vecinătatea aeroportului.

Un videoclip, care nu poate fi verificat, pare să arate o casă care a fost deteriorată de o explozie, iar pe acoperișul unei clădiri vecine pot fi văzuți bărbați încercând să stingă un incendiu.

Potrivit corespondentului BBC din Afganistan, o explozie a fost confirmată de Ministerul Sănătății, dar nu este clar ce a cauzat-o sau dacă există victime.

Există rapoarte că explozia a fost cauzată de o rachetă care a lovit aeroportul sau o adresă rezidențială din apropiere, scrie Mediafax.

După atacul de joi, 26 august, revendicat de gruparea Statul Islamic din provincia Khorosan, preşedintele american Joe Biden, care a prevăzut retragerea trupelor SUA până la 31 august, a atras atenţia că un nou atac iminent este “extrem de probabil.”

Foto/ captura Twitter Muslim Shirzad