O nouă cursă TAROM anulată: La bord, ministrul Apărării și comisarul Corina Creţu

Aeronava TAROM  care era programată să zboare pe ruta Bruxelles-Bucureşti nu a putut decola, joi seară, pasagerii fiind ţinuţi în avion timp de aproximativ o oră şi jumătate, potrivit News.ro.

Ulterior li s-a comunicat să coboare, pentru că avionul nu va putea pleca din cauza unei defecţiuni tehnice.

Printre pasageri se află şi ministrul Apărării, Mihai Fifor, comisarul european Corina Creţu, mai mulţi europarlamentari şi primarul sectorului 5, Daniel Florea.

Iniţial, căpitanul aeronavei TAROM a anunţat că avionul are o problemă care ar putea fi remediată „în 5 minute sau în 30 de minute”, apoi a revenit, spunând că problema nu a fost rezolvată şi că s-a cerut ajutorul companiei Lufthansa.

După o oră şi 15 minute de la momentul la care aeronava trebuie să decoleze, echipajul a anunţat că defectiunea nu a putut fi remediată, iar pasagerii trebuie să coboare.

Cursa TAROM era programată să decoleze de la Bruxelles la ora 19.55 şi să aterizeze la Bucureşti la ora 23.35.

Aceasta este a treia cursă TAROM anulată din cauza defecţiunilor tehnice în interval de o lună.

Cea mai recentă problemă a fost raportată sâmbăta trecută. Atunci un avionul care a decolat de pe Aeroportul din Iași cu destinatia Torino, s-a întors și a aterizat la numai 10 minute de la decolare, din cauza unei probleme tehnice.

În august, o aeronavă TAROM a suferit o avarie la aterizare pe Aeroportul Traian Vuia din Timișoara după ce una dintre anvelopele roților de la trenul de aterizare s-a tăiat.

Tot vara aceasta,  un avion TAROM care zbura pe ruta Bruxelles-Bucureşti şi trebuia să aterizeze  pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă s-a întors din drum după 20 de minute de zbor din cauza unor probleme tehnice apărute la unul dintre motoare.

Pe 4 iunie, un avion alt avion de la aceeași companie cu 39 de pasageri, a ieşit de pe pistă la aterizarea pe aeroportul din Chişinău.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS