Confidenţialitate

O nouă criză în Coaliția de guvernare: Dacian Cioloș spune că miniștrii USR PLUS s-ar putea retrage din guvern | AUDIO

Coaliția de Guvernare într-o nouă criză: liderii PNL și URS s-au reunit separat după ce ședința de Guvern a fost suspendată. Motivul: pe ordinea de zi se afla adoptarea PNDL 3, proiect care nu are toate avizele.

Sunt voci din USR PLUS care amenință – din nou – cu ieșirea de la Guvernare.

După suspendarea ședinței de guvern din această dimineață, liderii PNL și USR Plus, au mers la Parlament. Acolo se discută în interiorul partidelor despre cum vor acționa mai departe.

Copreședintele USR Plus, Dacian Cioloș, anunță că miniștrii USR PLUS s-ar putea retrage de la guvernare dacă nu sunt respectate solicitările privind negocierile programului ”Anghel Saligny”, cunosctul drept PNDL 3, proiect pe care premierul Florin Cîțu l-a forțat pe ordinea de zi a ședinței de guvern.

Ce spune vicepremierul USR PLUS Dan Barna?

”Este un moment potențial de încălcare a protocolului de colaborare pe care l-am semnat după momentul Vlad Voiculescu, vom discuta și cu colegii parlamentari și cu conducerea USR PLUS, iar deseară sunt convins că vom găsi, totuși, o variantă în care să rămânem într-o colaborare cel puțin funcțională.”

Proiectul nu ar avea toate avizele. Este un program de 50 de miliarde de lei pentru autoritățile locale.

Cum comentează șeful guvernului, Florin Cîțu, amenințările USR PLUS:

”Eu nu cred că este vreun ministru care să facă abuz în funcție și să nu respecte ce are de făcut. Asta cu amenințările privind părăsirea coaliției, acum vin și pleacă. Acum câteva zile ziceau că nu pleacă, rămânem și facem reforme la guvern. Îi aștept pe colegii mei de la USR să facem reforme, împreună, la guvern.”

Ședința de guvern ar urma să fie reluată la ora 19, iar cu o oră înainte președintele Klaus Ioghannis are programată o declarație de presă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mihai Bucureșteanu