Confidenţialitate

O nouă încurcătură la vaccinare, în București: Prima imunizare cu Pfizer, rapelul cu Moderna | AUDIO

Încă un caz în care o persoană vaccinată cu prima doză din serul Pfizer a primit la rapel vaccinul Moderna. Reprezentanții Comitetului Național de Vaccinare spun că se vor face verificări. Starea pacientului este bună.

Totul s-a întâmplat la centrul de vaccinare de la Romexpo. Un bărbat din București a povestit pe Facebook întregul incident. După ce a făcut prima doză cu Pfizer pe 24 februarie, acum a mers la rapel.

Alexandru Ionescu a povestit pentru Europa FM că a fost trimis din zona de triaj la un cabinet unde să făceau vaccinuri Moderna, deși le-a prezentat asistentelor adeverința că a făcut prima doză cu Pfizer.

”Ulterior, am ajuns în cabinet, eu aveam foaia în mână, m-au lăudat pentru că am venit cu această foaie pe care scrie că sunt vaccinat pe 24 februarie cu Pfizer, însă nu s-au uitat pe ea. Abia după ce mi s-a făcut vaccinul au observat că nu pot valida vaccinarea în sistem, și-au dat seama că e o problemă. I-am întrebat: ce vaccin mi-ați făcut? Moderna. Ok, trebuia Pfizer. Atunci s-au speriat doamnele asistente, au chemat un medic, care mi-a spus că, din punct de vedere medical nu am de ce să îmi fac griji”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Starea lui de sănătatea este bună. Reprezentanții Comitetului Național de Vaccinare spun că se vor face verificări și că nu se impune reluarea schemei de vaccinare.

Alexandru Ionescu susține la Europa FM că a fost sunat la câteva ore de la incident de coordonatorul campaniei de vaccinare – medicul Valeriu Gheorghiță.

”Mi-a spus că a aflat de cazul meu, că a făcut verificări, că lucrurile s-au întâmplat cum am povestit și că au făcut o anchetă internă, pe lângă reasigurările că voi fi bine și că din punct de vedere medical nu sunt probleme din această greșeală, că au fost combinate cele două vaccinuri, pentru că folosesc aceeași tehnologie. Mie mi se pare că este o greșeală care nu poate fi trecută cu vederea. Domnul Gheorghiță mi-a spus că voi avea și o adeverință în sistem, cu cele două doze de vaccin diferite pe care le-am făcut, cel puțin va reflecta realitatea”.

Sursă foto: Facebook Alexandru Ionescu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Mihai Bucureșteanu