Confidenţialitate

Postul președinte francez Nicolas Sarkozy, arestat la domiciliu pentru un an

O nouă condamnare pentru fostul președinte francez Nicolas Sarkozy.

1 an de închisoare a primit de la o instanță din Paris, care l-a găsit vinovat de finanțare ilegală a campaniei din 2012.

Este puțin probabil ca Sarkozy să ajungă după gratii.

Instanța a decis că fostul președinte francez Nicolas Sarkozy își va putea executa sentința la domiciliu, cu o brățară de monitorizare.

Este de așteptat ca avocații lui Sarkozy să facă recurs la decizie, astfel că măsura nu se va aplica până la o hotărâre definitivă.

Fostul președinte al Franței are 66 de ani. Este al doilea dosar în care primește condamnare, a mai fost acuzat de trafic de influență și că a încercat să mituiască un judecător.

În acest nou dosar, procurorii l-au acuzat că a cheltuit aproape dublu în campania electorală din 2012 decât plafonul permis de lege, iar banii s-ar fi dus în mare parte în mitinguri electorale fastuoase.  Costul real ar fi fost ascuns.

Sarkozy a respins acuzațiile. A spus că nu a avut vreun rol în modul în care au fost cheltuiți banii. Dar instanța a stabilit că poate fi trans la răspundere chiar dacă nu a aprobat personal fiecare cheltuială.