O nouă bicicletă oferită la Europa FM, în emisiunea Drum cu Prioritate

Săpămâna a început bine pentru Olimpiu Adrian din Gheorghieni. El a reuşit să-l convingă, luni, pe Radu Constantinescu să-i ofere premiul zilei la concursul Ai Drum cu Prioritate cu bicicleta Devron City.

Adrian a înscris pe europafm.ro părerea unui biciclist care simte cât de multă nevoie au oraşele de piste pentru bicilete. “Răspunsul meu nu va fi unul funny sau şmecher pentru că nu e nimic funny să te strecori printre maşini, sau să îţi taie calea vreun şofer pentru că nu îi pasă ca eşti cu bicicleta sau se înscrie pe o bandă şi pleacă în altă direcţie, pe interzis, şi se opreşte la 5 cm de mine.Vă scriu acestea din proprie experienţă.Şi din păcate nici autorităţile locale nu se implică absolut deloc.

Am fost în audienţă la primarul oraşului (Gheorgeni -HR) şi la câteva luni la viceprimarul oraşului exact cu acestă problemă.Atunci mi-au promis că vor face o pistă de biciclete pe un drum foarte utilizat de biciclişti (spre zona “industrială”) şi incă nici acum, dupa 1 an şi jumătate, nu este nici măcar începută lucrarea. Oraşele au nevoie de piste pentru biciclete pentru a spori siguranţa bicicliştilor, pentru a scade traficul cu autoturisme (diminua poluarea), pentru a încuraja un stil de viaţă sănătos”.

 

Concursul Ai Drum cu Prioritate cu bicicleta Devron City continuă şi săptămâna aceasta pe europafm.ro!

 

Vrei Piste de Biciclete? Semnează aici petiția online!

Alătură-te comunității My Right To Bike pe Facebook

Înscrie-te acum la concurs pe europafm.ro și câștigă zilnic o bicicletă!