O nouă atenționare cod galben de caniculă

Administrația Națională de Meterologie a emis o nouă atenționare Cod Galben de caniculă. Sunt vizate în continuare până vineri dimineață, la ora 06, 21 de județe din sudul, sud-estul și estul țării.
Astfel, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei, în jumãtatea sudicã a Olteniei şi a Moldovei şi pe arii restrânse în celelalte regiuni, vremea va fi canicularã.
Se vor înregistra temperaturi maxime frecvent în jur de 35 de grade, iar noaptea va fi tropicalã, cu valori minime ce nu vor scãdea sub 20 de grade.
Meteorologii anunță că în special în zonele de câmpie şi podiş, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperaturã – umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi.
La munte, în nord-estul şi centrul ţãrii şi izolat în restul țării, vremea va fi instabilă şi, mai ales dupã-amiaza şi seara, vor fi averse torenţiale

De vineri dimineață la ora 06 până sâmbătă noapte, la ora 23, va fi cod galben de caniculă în vestul și sudul țării.
Potrivit ANM, ”în Banat, Crişana, Maramureş, sudul Olteniei şi al Munteniei şi pe arii restrânse în celelalte regiuni, vremea se va menţine canicularã. Se vor înregistra temperaturi maxime frecvent în jur de 35 de grade, iar noaptea vor fi valori minime ce nu vor scãdea sub 20 de grade.”

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS