Confidenţialitate

O româncă, printre câștigătorii Premiilor Pulizer 2020

Jurnalista Monica Ulmanu, absolventă a Universității București, se află, alături de colegii săi de la The Washington Post, printre câștigătorii premiilor Pulitzer pentru anul 2020.

Echipa din care face parte a fost recompensată pentru o serie de articole despre încălzirea globală.

Cel mai prestigios premiu pentru jurnalism din lume, Premiul Pulitzer a fost acordat echipei The Washington Post, din care face parte și Monica Ulmanu, pentru o serie de articole despre încălzirea globală.

Jurnaliștii au scris despre mai multe locuri în care temperatura a crescut deja cu două grade Celsius ca urmare a schimbărilor climatice, ajungând la un prag despre care specialiştii avertizează că ar putea fi catastrofal, dacă va fi atins la nivel global – se arată un comunicat al Universității București.

Motivația juriului pentru premiul este că articolele reprezintă „o serie extraordinară de materiale de presă care demonstrează, cu precizie științifică, efectele înfricoșătoare pe care le produc temperaturile extreme pe glob”.

Monica Ulmanu este licențiată și masterandă în Jurnalism a Universității București.

După absolvire a primit o bursă Fulbright în Statele Unite ale Americii, unde s-a specializat în jurnalismul vizual.

A lucrat în SUA și în Marea Britanie în redacții de prestigiu, precum Thompson Reuters, The New York Times, The Boston Globe și The Guardian.