O.J. Simpson a fost eliberat condiţionat, după 9 ani de închisoare

Fostul jucător de fotbal american O.J. Simpson a fost eliberat condiţionat, după ce a petrecut nouă ani în închisoare pentru un jaf armat din Las Vegas.  Inițial el e primit 33 de ani de închisoare în 2007, pentru răpire şi jaf armat la un hotel din Las Vegas.

O.J. Simpson a împlinit recent 70 de ani.

O.J. Simpson a fost eliberat, este un om liber“, a declarat Brooke Keast, purtător de cuvânt al Sistemului Penitenciar din Nevada.

Simpson a ieşit din închisoare duminică dimineaţă, fiind aşteptat de un prieten.

Eliberarea sa condiționată a fost decisă în iulie, autorităţile de autoritățile din Nevada. După ce autorităţile au decis în favoarea eliberării lui, Sistemul Penitenciar din Nevada a luat măsuri pentru a-l proteja pe Simpson, acesta fiind mutat singur într-o celulă.

Acesta nu a fost primul său proces. El a fost achitat în 1995 pentru uciderea fostei sale soţii, Nicole Brown Simpson, şi a prietenului acesteia, Ron Goldman. “Procesul secolului”, cum a fost supranumit, a stârnit controverse aprinse în Statele Unite.

Fostul star al fotbalului american a fost descris de autorităţi drept un deţinut model la penitenciarul Lovelock, de securitate medie, aflat în deşertul Nevada.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS