O întoarcere în Spania medievală: Albarracin

În urmă cu câțiva ani, un cotidian spaniol făcea un sondaj online pentru a afla care este cea mai frumoasă localitate din Spania. Albarracin a ieșit pe un loc fruntaș. Localitatea se află la 2 ore de Valencia.

 

De la primii pași în Albarracin, turistul se simte în altă lume, o lume a cavalerilor, a domnițelor și a trubadurilor. Nu mai mare decât un sat, Albarracin impresionează prin arhitectura sa medievală, iar pentru cei care îl vizitează este o adevărată lecție de istorie.

 

Vor afla că până în anul descoperirii Americii de către Columb, în Albarracin s-au dus lupte grele între mauri și creștini pentru supremație. La un moment dat, avea statutul de regat islamic independent. După ce creștinii l-au recucerit, localitatea a devenit un important fort militar datorită localizării strategice, la aproape 4.000 de metri altitudine.

 

Urmele istoriei se văd și astăzi. Vizitați Torre del Andador, o fortăreață ridicată de mauri în secolul 10. Azi, este considerat unul dintre cel mai bine conservate clădiri-monument din Spania și este locul perfect pentru a admira un apus de soare.

 

Un alt turn este cel al Donei Blanca. Legenda spune că, izgonită de Regina de Aragon, prințesa Blanca a sfârșit în acest turn din Albarracin. Se zice că spiritul ei încă bântuie clădirea, pe care o părăsește o singură dată pe an: în august, când e lună plină, ea iese pentru a se scălda în Râul Guadalaviar. Și a propos de Guadalaviar, e musai să faceți o plimbare la prima oră de-a lungul acestui râu, care înconjoară orașul.

 

Un alt obiectiv turistic este El Castillo de la Ciudad, castelul folosit ca fortăreață cu secole în urmă. Nu ratați Muzeul Albarracin: a fost un spital pe vremuri, apoi temniță după războiul civil spaniol, azi găzduiește expoziții de artă. Mai puteți vizita Catedrala El Salvador și capela în stil baroc Ermita del Santo Cristo de la Vega.

 

Relaxați-vă la o „cerveza” la terasele din Plaza Mayor, iar apoi încercați gastronomia locală. Specialiștii recomandă două restaurante: El Buen Yantar, foarte lăudat de localnici, și Rincón del Chorro – un local cu aer parizian.

 

Pe scurt, o vacanță în Albarracin înseamnă o experiență spaniolă autentică, într-un loc încărcat de istorie și legende.

 

 

Articole Similare