Confidenţialitate

O infirmieră din Arad, al patrulea cadru medical ucis de coronavirus în România

Patru cadre medicale au murit în România din cauza noului coronavirus. Ultimul deces – o infirmieră din Arad, în vârstă de 56 de ani.

Între timp, numărul total al îmbolnăvirilor cu COVID 19 din Sănătate a depășit 1.000 de cazuri.

O infirmieră in Arad, în vârstă de 56 de ani a decedat astăzi, în urma infectării cu COVID-19, după ce a fost internată în ultimele două săptămâni, după diagnosticare, la terapie intensivă.

Ea era angajată la Secţia de Diabet a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, iar decesul acesteia a fost anunţat pe pagina de Facebook a spitalului.

La 7 aprilie a fost înregistrat primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical. Un ambulanțier de 53 de ani de la Serviciul de Ambulanță Suceava.

La 11 aprilie, a decedat o asistentă de la Spitalul Militar Braşov, iar peste încă trei zile, o altă asistentă, în vârstă de 42 de ani, din Țăndărei, a decedat din cauza Covid -19.

Peste o mie de cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus în România. Reprezintă peste 15 % din totalul îmbolnăvirilor din România.

Este o rată ridicată, în condițiile în care epidemia nu a atins la noi punctul maxim.

Cele mai multe cazuri pozitive COVID-19 în rândul medicilor și asistentelor sunt la Suceava – 462, ceea ce ridică foarte mult rata îmbolnăvirilor.

Urmează Bucureștiul, cu  149, și Vrancea – 67.

Pe de altă parte, aproape 30 de spitale din România sunt afectate de noul coronavirus.