Confidenţialitate

Casa guvernatorului Băncii Naționale a Republicii Moldova, atacată cu o grenadă

Casa guvernatorului Băncii Naționale din Republica Moldova a fost ținta unui atac cu grenadă, scrie presa de peste Prut.

Potrivit Unimedia, dispozitivul a fost aruncat în balconul lui Dorin Drăguțanu noaptea trecută – când acesta se afla în casă, împreună cu familia.

Nimeni nu a fost rănit, dar procurorii au deschis un dosar penal în acest caz.

 

În urma deflagrației, produse în jurul orei 3 dimineața, toate geamurile casei s-au spart, însă nimeni nu a fost rănit.

Atacul cu grenadă a fost confirmat ulterior de polițiști – care au anunțat și începerea unei anchete penale în acest caz.

Una dintre versiunile luate în calcul este că la originea atacului ar sta controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, care a preluat în ultimul timp ‘în mod abuziv – după cum comentează jurnaliștii – controlul asupra unor companii și bănci’.

În urma controalelor demarate de Banca Națională la instituțiile acestuia, s-ar fi descoperit o serie de nereguli grave și scheme de spălare de bani.

Guvernatorul Băncii Naționale din Republica Moldova, Dorin Drăguțanu, și-a dat demisia la sfârșitul lui septembrie, anul trecut, pe fondul scandalului legat de dispariția unui miliard de dolari.

Acesta i-a criticat pe politicieni, acuzându-i de implicare în afacerile Băncii Naționale.

Potrivit legii, Dorin Drăguțanu asigură interimatul funcției timp de trei luni, până la numirea unui nou guvernator de către parlament.