Confidenţialitate

O furtună solară va intra peste câteva ore în câmpul magnetic al Terrei. Consecințele, explicate de un expert în Științe Spațiale | AUDIO

O furtună solară în formă de șarpe se îndreaptă spre Pământ și va intra peste câteva ore în câmpul magnetic al Terrei. Acest fenomen ar putea provoca perturbări ale comunicațiilor cu sateliții GPS și ale undelor radio, dar și o spectaculoasă auroră, vizibilă din mai multe regiuni ale planetei.

Cercetătoarea din Los Angeles, Tamitha Skov, expert în Științele Spațiale, a prezis că un filament asemănător unui șarpe s-a lansat ca o mare furtună solară și va lovi azi Pământul. Ea a precizat că ar putea exista o perturbare a GPS-ului și a comunicatiilor radio.

Calculele astronomilor arată, într-adevăr, că furtuna solară ar putea pătrunde azi în câmpul magnetic al Pământului, dar e posibil ca aceasta să lovească planeta pe 20 sau 21 iulie.

Flama solară s-a desprins pe 15 iulie dintr-o erupție de plasmă și energie magnetică a coroanei solare.

Furtunile solare puternice afecteaza îndeosebi comunicațiile radio, funcționarea Internetului și a radarelor, precum și rețelele electrice. De aceasta dată e vorba de un filament, adica de o furtună considerată „minoră”, care ar putea provoca totuși întreruperi ale comunicațiilor cu sateliții GPS.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cele 5 imagini realizate de telescopul James Webb, dezvăluite de NASA în cadrul unei conferințe online | FOTO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.