Confidenţialitate

O firmă de pariuri sportive construieşte un heliport pe Spitalul Universitar Bucureşti

800.000 de euro investește o firmă din domeniul pariurilor sportive pentru a construi un heliport pe clădirea Spitalului Universitar din București.

Anul trecut, au apărut în presa fotografii care arătau că heliportul unității medicale, situata la nivelul solului, este folosita că parcare de angajații spitalului.

Atunci, conducerea spitalului dădea asigurări că vă avea un nou heliport, până în aceasta primăvara, pe terasa blocului operator. Iată că acum se întâmplă, numai că banii nu vin de la stat, ci din privat.

Elicopterele medicale vor ateriza pe clădirea Blocului Operator Central și vor avea două culoare de zbor, inclusiv pe timp de noapte!

Pacienții vor fi apoi transportați direct în Unitatea de Primiri Urgențe cu ajutorul unui lift și al unui culoar suprateran, iar banii, la fel, vin de la firma de pariuri sportive.

Data de finalizare a proiectului este estimată pentru finalul lunii august – urmând că punerea în funcțiune să se realizeze în această toamnă.

În plus, aceeași firma a alocat 200.000 de euro pentru amenajarea și dotarea Centrului de Pretransplant de celule stem, unde sunt pregătiți pacienți cu leucemie în vederea transplantului medular.