Confidenţialitate

O femeie din Arad, condamnată definitiv pentru propagandă teroristă | AUDIO

Livia Maria Băilă, o femeie din Nădlac (Arad), acuzată de propagandă teroristă şi legături cu membri ai unei organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu, a fost condamnată definitiv.

Înalta Curte i-a dat o sentință de un an și cinci luni de închisoare cu executare.

Instanța a constatat că, începând cu 2019  a cunoscut “un proces treptat de radicalizare”, prin intermediul contactelor stabilite pe internet cu diferiţi susţinători ai “unei organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu”.

În mediul virtual, femeia şi-a exprimat în mod explicit susţinerea faţă de organizaţie, a manifestat constant opinii radical anti-occidentale și s-a arătat disponibilă să lupte de partea fundamentaliştilor islamici.

Totodată, şi-a arătat disponibilitatea să ajute unii dintre străinii se află în legătură să vină în România. Procurorii au arătat la începutului anchetei că femeia a primit diferite sume de bani de la colaboratorii săi.

Judecătorii au cerut  confiscarea de la femeie a unui telefon mobil şi a 25 de DVD-uri cu inscripţii în limba arabă.

Decizia a rămas definitivă după ce niciuna dintre părţile implicate în proces nu a depus apel împotriva deciziei de condamnare, dată de instanţa de fond pe 18 noiembrie 2020.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ciprian Boițiu