O femei însărcinată, testată pozitiv cu COVID 19, are urgent nevoie de plasmă

O femeie însărcinată, în vârstă de 31 de ani, din județul Maramureș, este internată la Spitalul Suport Covid din Baia Mare cu dublă pneumonie și COVID 19.

Femeia este însărcinată în luna a cincea și a fost inițial internată pe Secția de Ginecologie a Sputalului Județean de Urgență din Baia Mare, în data de 10 Iulie.

Surse din cadrul unității medicale spun că aceasta a stat în spital trei zile.

La doar o zi după ce a fost externată, s-a simțit rău, având insuficiență respiratorie și febră, astfel că a revenit la spital.

S-a constatat că gravida are dublă pneumonie și în același timp s-a dispus efectuarea testului Covid-19, fiind confirmată și cu noul coronavirus.

Gravida a fost transferată la Spitalul Suport Covid din Baia Mare unde se află în prezent, fiind intubată pe Secția ATI.

Conducerea Spitalului Suport a făcut demersuri pentru achiziționarea unui medicament care ar putea să o salveze pe tânără. Este vorba despre Remdesivir cu care ar putea începe tratamentul chiar de astăzi.

Medicii depun eforturi pentru ca gravida să fie menținută în viață, aceasta având și ușoare probleme cardiace.

Se face apel la persoanele vindecate de Covid-19 pentru a dona plasma și a veni in ajutorul gravidei.

Autoritățile nu oferă detalii despre acest caz. Ancheta epidemiologică urmează să stabilească unde s-a infectat femeia.

Potrivit surselor noastre se pare ca nici cadrele medicale de pe secția de la județean nu au fost încă testate, cu toate ca în perioada cât a fost internată a intrat în contact nu doar cu angajații din spital, ci și cu alte paciente.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS