Confidenţialitate

O echipă de voluntari din România a câştigat un concurs european de istorie

O echipă de voluntari din România a ieşit învingătoare la general şi la una dintre categorii, la concursul organizat de „Europeana” (platforma online a Uniunii Europene dedicată patrimoniului cultural), ca parte a proiectului său de comemorare la nivel european a Centenarului Primului Război Mondial.

Echipele care au reprezentat România, Austria, Norvegia şi Marea Britanie au fost declarate câştigătoare, din totalul de 13 ţări înscrise la concursul organizat de Europeana.

În acest an, grupurile wikimedia au avut de strâns obiecte şi experienţe din anii războiului, care să ajute oamenii din jurul lumii să înţeleagă dramele conflictului prin intermediul exponatelor.

“Această provocare face parte din strategia pe termen lung a platformei Europeana de a atrage comunitatea Wikimedia şi de a integra conţinutul Wikimedia în toate proiectele noastre majore”, a spus Liam Wyatt, managerul comunităţii Europeana GLAMwiki.

“Proiectul nostru despre România în Primul Război Mondial a câștigat două premii în cadrul concursului tematic organizat de Europeana 1914-1918. Felicitări colegilor implicați, iar pe cei care ne urmăresc îi invităm să viziteze portalul dedicat, accesibil din prima pagină a Wikipediei”, au scris reprezentanţii Wikipedia română pe pagina de Facebook.

Categoriile concursului au fost:

“Cel mai inovator proiect” – câştigătoare echipa din Austria

“Cel mai diversificat portofoliu” – câştigătoare echipa din Marea Britanie

“Cea mai bună calitate a proiectului” –  câştigătoare echipa din Norvegia

“Cel mai bun parteneriat cu o echipa Europeana” – câştigătoare echipa din România

“Cel mai bun portofoliu” – câştigătoare echipa din România