Confidenţialitate

O comună din nordul județului Constanța va intra în carantină | AUDIO

Comuna Saraiu are cea mai mare rată de infectare din județul Constanța: 10,89 la mia de locuitori. Comuna Saraiu are 1285 de locuitori, iar 14 dintre ei s-au îmbolnăvit de COVID 19, potrivit DSP. De aceea Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța s-a întrunit în videoconferință și a propus carantinarea comunei, începând din data de 27 martie ora 12,00.

Așadar, de sâmbătă, printre alte restricții, se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane în interiorul locașității. Barurile, terasele și sălile de jocuri de noroc sunt închise.

Oficierea slujbelor religioase este permisă doar în exteriorul clădirilor. Locuitorii comunei trebuie să își justifice deplasările cu declarație pe proprie răspundere sau adeverință de serviciu. Școala  se face online.

Carantina va rămâne în vigoare timp de 14 zile. De altfel, cu o rată de infectare de 3,88, județul Constanța se apropie vertiginos de scenariul roșu. Nici un pat din cele 46 de locuri în secțiile de Terapie Intensivă nu este liber. Autoritățile fac demersuri pentr suplimentarea cu încă 13 paturi în ATI, la Constanța și Medgidia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu