Confidenţialitate

O comună din județul Cluj a ajuns la o rată de infectare de aproape 15 la mie | AUDIO

O comună din județul Cluj a ajuns la o rată de infectare de aproape 15 la mie, însă autoritățile nu iau, deocamdată în calcul, carantinarea acesteia. Explicația: nu se întrunesc toate condițiile pentru luarea unei asemenea măsuri drastice.

Recordul în ce privește rata de infectare în județul Cluj se înregistrează în comuna Jichișu de Jos, cu 14.90 la mie. Carantinarea localității nu este o soluție în acest moment, spune subprefectul județului Cluj, Irina Munteanu.

”Carantinarea zonală se face atunci când în baza evaluării se constată că riscul de infecții în rândul comunității nu poate fi controlat prin alte metode și există un mare procent al persoanelor infectate. Această evaluare se face de către Direcția de Sănătate Publică. Aici este un trend în staționare. Evaluând persoanele intrate și persoanele care vor iesi vindecate pe parcursul săptămânii următoare, sau pe parcursul următoarelor două săptămâni, s-a decis că nu este necesară carantinarea”.

Potrivit datelor publicate Direcția de Sănătate Publică, La nivelul județului Cluj, rata de infectare este, astăzi, de 6,80 la mie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sandu Mureșan