Jurnalista Amalia Enache a încercat să rezume experienţa citirii cărţii ‘Nu mi-e frică’ astfel: ‘Draga mea, citesc pe nerăsuflate de când m-am trezit. Sunt acolo, în povestea ta, ca şi cum aş sta o noapte-ntreagă la taclale cu o prietenă al naibii de deşteaptă, cu toată fiinţa ei interesantă şi incredibil de asumată.
O prietenă de care te îndrăgosteşti iremediabil şi despre care ştii precis că nu o să te plictisească niciodată, o viaţă-ntreagă. Şi că nu-ţi va face niciodată rău, decât când o vezi că-şi face ei rău. Citesc şi mă tot mir cât de intimă e cartea ta, cât te dezveleşti, citesc cu senzaţia că ţi-ai tăiat sternul în două şi ne dai acces direct la sufletul tău în cartea asta.
Nici nu ştiu dacă tu îţi dai seama că e aşa. E atâta viaţă în cartea asta, viaţă adevărată, cu stări pe care le-am trăit şi eu, şi oricine citeşte, viaţa aia adesea nevorbită, doar trăită, încât e aproape ca un film care te deconspiră, nu povestea alora pe care îi vezi pe ecran. Îţi mulţumesc că mi-ai trimis-o.
Că ai scris-o. Că ai inţeles că eşti personaj. Că-ţi dai voie să trăieşti cum se trăieşte, nu cum ţi-ar recomanda gura lumii, bunicile de la ţară, prietenele binevoitoare. Că mai simţi vântul, că poţi să scrii despre florile pe care ţi le cumperi, despre bere, plâns şi iubiri. Te las, mai am de citit.’
Paula Săcui a lansat, în luna noiembrie, la Gaudeamus, cartea ‘Nu mi-e frică’, al cărei prim tiraj s-a epuizat foarte repede. Este o carte despre fricile pe care evităm să le înfruntam, o carte despre Lola, o carte care conţine şi câteva pasaje autobiografice.
‘Nu mi-e frică’ se vrea o carte despre frământările reale ale femeii la 40 de ani. Femeie la 40 de ani, care, dupa spusele Paulei, tinde să devină noul arhetip al ‘femeii de 30 de ani’.
Despre această carte şi succesul de care s-a bucurat la debut Paula Săcui aflaţi din interviul realizat de Ana-Maria Tatu.