„O cană de fericire”, proiectul care dorește să ajute copiii bolnavi de cancer

Proiectul „O cană de fericire” a apărut la inițiativa ROTARACT Club Oradea, în iarna anului 2009, când voluntarii acestuia au văzut conceptul la târgurile de Crăciun ale capitalelor vecine și au dorit să-l personalizeze și la Oradea.

În fiecare an a fost ales un mod prin care să poată să fie ajutați copiii diagnosticați cu cancer, copiii defavorizați sau cu diverse dizabilități.

Anul acesta, scopul proiectului este acela de a strânge bani pentru a dona Secției de Oncologie Pediatrică din Cadrul Spitalului Municipal din Oradea, astfel încât să se poată cumpăra două aparate noi de decontaminare a aerului pentru copiii bolnavi de cancer, copiii fiind predispuși infecțiilor spitalicești din cauza imunității slăbite.

Astfel, a fost amenajată o căsuță în cadrul Târgului de Crăciun din Oradea, unde voluntarii vând băuturi calde, de sezon, adică vin fiert, ciocolată caldă sau ceaiuri, celor care doresc să contribuie și să susțină proiectul.

Deja conceptul s-a răspândit în 15 orașe din țară printre care și Timișoara, București, Cluj-Napoca sau Satul Mare, iar oamenii au început să reacționeze și să facă donații.

Proiectul se desfășoară între 30 noiembrie și 23 decembrie.

„Cei care vin la căsuță pot să cumpere vin fiert, ciocolată caldă, într-o donație sugerată. De asemenea, pot să cumpere căni de plastic, de porțelan, care merg tot așa în sensul cauzei noastre. Dar desigur, cei care doresc să doneze sume pe lângă, sunt bineveniți. Se pot face donații.” declară Ionuț Ciucur, președintele Rotaract Club Oradea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS