O cafenea taxează în plus clienţii care îşi încarcă telefoanele mobile

O cafenea din centrul Vienei a făcut senzaţie în presa din Austria, devenind primul local din această ţară care a luat decizia de a taxa suplimentar clienţii care îşi încarcă telefoanele mobile, potrivit Reuters.

Agasată de turiştii care îşi încărcau telefoanele timp de ore întregi în cafeneaua ei, proprietarea acesteia, Galina Pokorny, a introdus o taxă suplimentară de 1 euro pentru acei clienţi care îşi ţin telefoanele la încărcat pentru prea mult timp.

Clienţii care îşi încarcă telefoanele în timpul unei pauze de cafea care durează 15 minute vor putea să o facă în continuare pe gratis. Însă cei care îşi încarcă telefoanele mobile timp de o oră vor trebui să plătească suplimentar.

”Conduc o cafenea, nu o sală de internet”, a spus proprietara, care nu ştie dacă există şi alte cafenele care aplică taxe similare.

”Lucrurile au devenit tot mai extreme. Oamenii vin aici şi cred că totul este accesibil şi gratis… Nici nu deschizi ochii dimineaţa pe gratis”, a adăugat ea.

Galina Pokorny a introdus această taxă anul trecut, însă iniţiativa ei a devenit cunoscută abia miercuri, după ce tabloidul Oesterreich a publicat ”factura bizară” a unuia dintre reporterii lui pe care apărea suma de 1 euro, aplicată ca ”taxă de electricitate”.

Taxa se aplică şi posesorilor de laptopuri şi tablete, iar pentru clienţii care folosesc mai mult de un dispozitiv mobil taxa se înmulţeşte cu numărul de dispozitive conectate la priză. Clienţii nemulţumiţi se pot consola cu faptul că accesul la wireless este în continuare gratuit.

Sursă: News.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS