Confidenţialitate

Bărbat de 34 de ani, în comă după ce o bucată de stâncă a căzut peste el în zona turtistică Bicaz-Chei. A fost solicitat elicopter SMURD

Astăzi, 10 august, în jurul orei 15:50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au fost sesizați cu privire la faptul că, o bucată de stâncă din zona Bicaz-Chei s-a desprins, accidentând o persoană.

UPDATE 19:45. Poliția a deschis dosar penal

În timp ce medicii fac eforturi să salveze viața turistului peste care s-a prăbușit o bucată de stânca, în Cheile Bicazului, polițiștii au deschis dosar penal. În zonă, deși pericolul persistă de ani de zile, nu s-a luat nici acum nicio măsura.

UPDATE 17:58. Șeful Salvamont Gheorghieni – Simon Laszlo: „Acești versanți, de fapt, sunt expuși la erodare”

Accidente ca cel petrecut astăzi în Cheile Bicazului, unde un bărbat a fost grav rănit de o stâncă care s-a desprins din versantul muntos, sunt greu de evitat.

Salvatorul montan menționează că în Cheile Bicazului au avut loc acțiuni prin care au fost îndepărtate stâncile aflate în pericol de prăbușire, dar că este foarte dificil că astfel de intervenții să se desfășoare pentru întreaga suprafață a peretelui stâncos.

Atrage atenția că în pericol nu sunt doar turiștii, ci și comercianții care au tarabe cu suveniruri în zona respectivă.

„Acești versanți, de fapt, sunt expuși la erodare, corodare. În primăvară au fost făcute niște lucrări de rocare – adică rocile care erau instabile, foarte aproape de drum, au fost date jos. În traseele de escaladă și în traseele de via ferrata facem curățenie”, a spus șeful Salvamont Gheorghieni – Simon Laszlo.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

UPDATE 16:56. Bărbatul va fi preluat de un echipaj SMURD de la un spital din Piatra Neamț

Bărbatul se află la spital în Piatra Neamț, iar un echipaj SMURD îl va prelua la ora 17:30 pentru a-l transporta la Spitalul de Neurochirurgie Iași.

UPDATE 16:39. Bărbatul este în comă

Bărbatul accidentat este în comă.

UPDATE 16:35. IPJ Neamț: Starea acestuia este gravă

„Din primele cercetări efectuate de către polițiști a reieșit că în timp ce un bărbat de 34 de ani din județul Iași se afla împreună cu soția și cu copiii în zona turistică Bicaz-Chei ar fi fost accidentat de către o bucată de stâncă desprinsă din versantul muntos. Starea acestuia este gravă. Se așteaptă un elicopter pentru a fi preluat și transportat la o unitate medicală”, a spus Ramona Ciofu, purtător de cuvânt la IPJ Neamț.

Nu sunt alte persoane rănite.

UPDATE 16:30. A fost solicitat elicopter SMURD pentru preluarea bărbatului

Bărbatul este în stare gravă și se așteaptă elicopter SMURD pentru preluarea acestuia.

Sursa foto: Amator

Știre inițială

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 34 de ani, din județul Iași, se afla împreună cu mai multe persoane în zona turistică Bicaz-Chei, ar fi fost accidentat de o bucată de stâncă desprinsă din versantul muntos.

Polițiștii efectuează verificări pentru a stabili, cu exactitate, cum s-a produs acest eveniment.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

Sursa foto: Amator

  • Autori material: Catrinel Cojocaru și Raul Bambu