Confidenţialitate

O biserică veche de 200 de ani a ars complet. Lăcașul de cult era monument istoric

O biserică de lemn veche de peste 200 de ani s-a făcut scrum vineri în urma unui incendiu a cărui cauză probabilă este focul deschis în zona bisericii. Lăcașul de cult, realizat din lemn, din satul Mărăști, județul Bacău, era monument istoric, iar pompierii nu au reușit să salveze nimic din foc.

Biserica de lemn din Mărăști, comuna Filipeni, a fost construită în 1801 și era ctitorie a unuia dintre nepoții lui Ioan Sturdza, fost domnitor al Moldovei.

Lăcașul de cult era monument istoric și adăpostea mai multe icoane de patrimoniu. Biserica fusese restaurată în urmă cu 100 de ani, dar păstra în continuare elemente vechi specifice.

Incendiul a izbucnit vineri dimineață, iar flăcările s-au extins cu repeziciune.

La fața locului au fost mobilizate mai multe echipaje de pompieri. Când au ajuns pompierii, biserica ardea generalizat, pe o suprafață de 160 de metri pătrați.

Practic, nu s-a putut salva mai nimic, biserica monument arzînd în totalitate. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Pompierii urmează să stabilească de la ce a izbucnit focul, dar cauza cea mai probabilă este aceea că cineva a dat foc unor gunoaie în curtea bisericii, acolo unde se află și un cimitir.

Citește și: Constanța: Bătaie între două tinere în parcarea unui mall. Zeci de adolescenți le încurajau să se lovească și filmau momentul | VIDEO