Confidenţialitate

O asociație de procurori îi cere demisia lui Predoiu: „Ușurința cu care face o asemenea afirmație denotă o lipsă de responsabilitate maximă” | AUDIO

Se înmulțesc cererile privind demisia ministrului Justiției, Cătătlin Predoiu. De această dată o asociație de procurori îi cere demisia, după ce ministrul a spus, recent, la Europa FM că Dan Hossu, soțul fostei șefe a DIICOT a fost achitat, deși termenul pentru o eventuală sentință definitivă în acest caz este pe 7 februarie.

Asociația Inițiativa pentru Justiție susține că afirmațiile recente ale ministrului Justiției despre un dosar care încă se judecă dezvăluie amestecul clasei politice în justiție. Procurorul Bogdan Pârlog, președintele Asociației:

„Ușurința cu care face o asemenea afirmație denotă o lipsă de responsabilitate maximă și o astfel de persoană nu are ce să caute în poziția de ministru de Justiție.”

Președintele Asociației Cătălin Predoiu Inițiativa pentru Justiție  spune că, la fel de gravă este încercarea ministrului de a explica declarația sa inițială. El a revenit spunând că  avea informația potrivit căreia Dan Hossu, soțul fostei șefe a DIICOT a fost achitat, deși instanța nu a luat încă o decizie, din surse neoficiale:

„Colegii au exprimat și posibilitatea ca, de fapt, să fi fost un semnal către completul de judecată, ori aici ar fi și mai grav, în sensul că este o veritabilă preiune asupra completului de judecată să dea o anumită soluție.”

Procurorii subliniează că rămânerea în funcție a ministrului este o vulnerabilitate pentru justiție, în condițiile în care tocmai au fost declanșate procedurile de numire a procurorilor de rang înalt, iar un rol determinant îi revine ministrului Justiției.

Între timp, jurnaliștii de la G4Media au dezvăluit că a doua zi după afirmațiile controversate, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu ar fi chemat-o la minister pe una dintre cele două judecătoare din completul care va da decizia în cazul lui Dan Hossu. Ministerul Justiției nu a făcut nicio precizare cu privire la această posibilă întâlnire.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: USR cere demisia ministrului Justiției, în urma unei declarații făcute la Europa FM. Predoiu și-a cerut scuze că nu a verificat informația | AUDIO