Confidenţialitate

O altă victimă a incendiului de la Matei Balș. Numărul deceselor a ajuns la 5

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a confirmat, vineri, că o a 5-a victimă a incendiului de la Institutul Matei Balș a fost găsită carbonizată, într-una din băile de la parterul spitalului:

„Din păcate, vă confirm în urma incendiului de la Matei Balș sunt identificate 5 victime. Transmit condoleanțe familiilor. Incendiul s-a declansat la parterul unui pavilion. Toată clădirea a fost evacuată, 102 pacienți erau în acel moment în respectirul pavilion.

Am această confirmare pentru a 5-a victimă de la poliție și vă pot confirma că a fost găsit cadavrul carbonizat în baie”,a declarat ministrul de Interne, la Digi24.

Lucian Bode spune că nu ar trebui să tragem concluzii înainte de o anchetă oficială:

„Aș vrea să așteptăm rezultatele anchetei. Cert este că din momentul apelului la 112, primele echipaje au ajusn la 5.13, când a fost activat și planul roșu”, a mai precizat ministrul de Interne.

Flăcările au cuprins patru saloane din pavilionul 5. În total, 24 de echipaje de pompieri au intervenit pentru stingerea flăcărilor, a spus colonelul ISU, Orlando Șchiopu, cel care a coordonat intervenția:

„Am constatat că ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii,pe o suprafață de circa 100-120 metri pătrați. Au fost afectate patru saloane, era o ardere generalizată.”

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea