O altă firmă a patronului Hexi Pharma a prestat servicii de arhivare pentru spitale

Scandalul Hexi Pharma continuă: În ultimii cinci ani o altă firmă a trustului condus de omul de afaceri Dan Condrea a avut acces la la documente importante ale sistemului sanitar. Mai exact este vorba despre o societate care s-a ocupat de ordonarea arhivelor mai multor spitale.

 

Potrivit Euractiv, aceeași firmă vindea spitalelor și produse Hexi Pharma.
Societatea se numește Signum Service și este deținută în proporție de 90 la sută de patronul Hexi Pharma, Dan Alexandru Condrea.

Jurnaliștii Euractiv scriu că din martie 2011 și până în prezent, firma, care-și are sediul în fabrica Hexi Pharma din Mogoșoaia, a beneficiat de contracte cu zeci de spitale din România obiectul activității fiind prestare de servicii de arhivare.

Firma a încasat în ultimii ani, potrivit site-ului de achiziții publice e-licitație.ro, aproape 6 milioane de lei, bani obținuți din derularea a 156 de contracte.

Contracte ar fi fost derulate cu spitalele județene din Vaslui, Brăila, Giurgiu sau Mehedinți, dar și cu spitalul de pediatrie din Galați și cel din Brașov. În plus, firma a mai făcut afaceri și cu Institutul Național de Statistică, pentru care Signum Service a prestat servicii de arhivare, legare și finisare a documentelor. De la INS firma lui dan Condrea a primit peste 380 de mii de lei.

Euractiv mai scrie că societatea, care teoretic se ocupă de arhivarea documentelor, a livrat inclusiv sare de deszăpezire pentru Institutul Național de Sănătate Publică și găleți de mop, detergenți de vase sau produse de curățenie Hexi Pharma unor spitale.

Și tot de la Signum Service, Spitalul de Arși din București ar fi cumpărat Thor, dezinfectantul produs de Hexi Pharma despre care se crede că are o concentrație de trei ori mai mică a substanței active decât ar trebui.

 

foto: tolo.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS