NYT: Trump a cerut FBI să oprească ancheta împotriva lui Flynn

Cotidianul american New York Times dezvăluie că președintele Donald Trump i-ar fi cerut lui James Comey, fost director al FBI (Biroul Federal de Investigații), să pună capăt unei anchete declanșate împotriva generalului Michael Flynn, care îi era consilier pe probleme de securitate.

Casa Albă neagă scenariul, care amintește de afacerea Watergate.

Administrația prezidențială admite că Donald Trump a apreciat, în mai multe rânduri, că Michael Flynn este o persoană onorabilă, dar ‘nu i-a cerut niciodată lui [James] Comey sau oricui altcuiva să oprească vreo anchetă, inclusiv orice anchetă legată de generalul Flynn’.

Generalul a fost nevoit să demisioneze, la 13 februarie, după ce presa a dezvăluit că acesta s-a întâlnit cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak, iar ulterior l-a indus în eroare pe vicepreședintele Mike Pence cu privire la discuțiile purtate.

James Comey ar fi consemnat sugestia președintelui într-o notă, ajunsă acum în posesia jurnaliștilor NYT.

Posibila implicare a Moscovei în campania electorală de dincolo de Atlantic agită puternic spiritele, cu atât mai mult cu cât, la 9 mai, Donald Trump l-a demis pe James Comey de la conducerea FBI, un gest surprinzător care a stârnit numeroase semne de întrebare.

Amplificat, scandalul ameninţă președinţia lui Donald Trump, comentează CNN.

Cazul Watergate a generat o criză politică majoră, culminând cu demisia președintelui Richard Nixon în 1974, o premieră în istoria Statelor Unite. Cotidianul Washington Post dezvăluise că republicanul ordonase spionarea adversarilor din Partidul Democrat, o anchetă jurnalistică răsplătită cu un premiul Pulitzer.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS