Confidenţialitate

Nutritionisța Mihaela Bilic este noua noatră eroină: ne recomandă shaorma și iaurt

Medicul primar în nutriție Mihaela Bilic afirmă că shaorma poate reprezenta o masă completă și practică. Mai mult, nutriționista spune că shaorma este mai sănătoasă decât produsele de patiserie.

“Shaorma a devenit pentru romani ce este sandvișul cu bagheta si jambon pentru francezi, pizza pentru italieni sau hamburgerul pentru americani. Adică o variantă de masă completă și practică, luată de la colț de stradă”, spune nutriționista Mihaela Bilic, potrivit foodstory.stirileprotv.ro.

Shaorma este un produs echilibrat din punct de vedere nutritiv pentru că aduce laolaltă toate cele 3 grupe de nutrienți: glucidele din lipie și cartofi, proteinele din carne și grăsimile din sos.

“A mânca shaorma din când în când (de maxim 2ori/săptămână) este un obicei ce nu are niciun efect negativ asupra sănătății sau siluetei. Atâta vreme cât suntem zgârciți cu sosurile și cartofii, shaorma poate reprezenta o alegere isteață ce ține cont de ritmul alert al vieții de zi cu zi”, spune nutriționista.

Pentru un adult, a mânca o shaorma cu un iaurt de băut înseamnă a avea o masă corectă, echilibrată, care te ține sătul 3-4 ore.