Nutritionist: Micul dejun (AUDIO)

Medicul nutriționist Lygia Alexandrescu vine în fiecare sâmbătă în emisiunea ‘O dimineață de milioane’

Fie că ne trezim foarte devreme sau ne trezim la 8 dimineața, micul dejun trebuie trebuie luat.

Un mic dejun copios înseamnă energie toată ziua, înseamnă un înalt nivel energetic și un randament crescut din punct de vedere cerebral.

Inseamnă stoparea poftei de mâncare și a apetitului nocturn, și mai ales controlul poftei de dulce, care apare de obicei după ora 16.

Așadar, micul dejun trebuie să existe, fie că este vorba despre fructe, fie că este vorba de cereale la care putem adăuga și câteva fructe confiate sau fresh de portocale proaspăt stroarse, cu pulpă.

Putem consuma ou fiert sau ou ochi românesc.

Pâinea trebuie să fie prezentă în dietă dimineața, pentru că este cea care ajută la eliberarea energiei lent, în așa fel încât, senzația de sațietate să se instaleze pe o perioadă îndelungată.

Așadar, să avem proteine, pâine cu secară sau pâine integrală, lactate fermentate, cu 1,5-2 % grăsime, și bineînțeles cafeaua sau ceaiul cu care suntem obișnuiți, îndulcite, dacă glicemia ne permite.