Confidenţialitate

Numirea fostului primar Gheorghe Nichita în funcţia de consilier al preşedintelui Consiliului Județean Iași provoacă scandal

Liderul consilierilor judeţeni PNL, Romeo Vatră, consideră că gestul este o sfidare la adresa ieşenilor, în condiţiile în care Nichita a fost trimis în judecată în două dosare de corupţie.

Mai mult, liberalii ieșeni vor să alerteze instituţiile europene dacă un suspect de corupţie va ajunge să gestioneze un proiect realizat pe fonduri europene (Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor din judeţ).

Iar dacă nu se va renunţa la aducerea lui Nichita în Consiliul Județean, consilierii județeni PNL îi vor cere demisia şefului CJ Iaşi, Maricel Popa.

Gheorghe Nichita a candidat în decembrie 2016 pe listele PRU, la deputaţi, însă partidul nu a intrat în Parlament.

Fostul edil a fost trimis în judecată de DNA după ce ar fi utilizat Poliţia Locală pentru a-şi urmări fosta iubită.

Alături de el au fost deferiţi justiţiei fostul director al Poliţiei Locale Iaşi Liviu Hliboceanu şi un fost şef de serviciu din instituţie.

 Într-un alt dosar, Gheorghe Nichita este acuzat de luare de mită : ar fi primit 10% dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI şi unei alte firme, precum şi reduceri la un hotel de lux din Bucureşti, dar şi cazare în China.