Numele ministrului Sănătății, menționat în dosarul finului său, Octavian Bitu

Numele ministrului Sănătății – Nicolae Bănicioiu – apare în dosarul finului său, Octavian Bitu, arestat pentru luare de mită și șantaj.

Potrivit referatului întocmit de procurori, ministrul ar fi fost avertizat de către un deputat PSD despre ilegalitățile comise de acesta.

Nicolae Bănicioiu se arăta surprins de acuzațiile care i se aduc finului săi și declara, recent, că dacă e vinovat trebuie să plătească.

 

În referatul DNA, apare deputatul PSD Bogdan Diaconu, apropiat al lui Nicolae Banicioiu.

Potrivit interceptărilor depuse la dosar, parlamentarul l-ar fi avertizat pe ministru despre ilegalitatile comise de finul lui:

 Nicule, vezi ca daca tu ai probleme, o sa ai din cauza lu’ acesta. Uite… O santajeaza pe femeia aia de acolo de un an de zile… Ăla ti-a folosit numele, ne infundam intr-un scandal cu totii” – se arată în referatul întocmit de procurori.

Octavian Bitu – directorul Sălii Polivalente din București – a fost inregistrat in timp ce ii cerea denuntatorului din dosar 10.000 de euro pentru a-si cumpara o masina.

El ar fi santajat doi oameni de afaceri, sot si sotie, care detineau un restaurant si o cafenea in complexul Salii Polivalente, pe care i-a amenintat ca le reziliaza contractul daca nu primeste banii.

Pentru a se asigura ca nu poate fi inregistrat, Bitu a cerut ca negocierile sa se poarte in toaleta, cu apa de la robinet pornită.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS