Confidenţialitate

Numele membrilor trupei Goodbye to Gravity au ajuns pe Marte

Numele membrilor Goodbye to Gravity, care au murit în incendiul din clubul Colectiv din 30 octombrie 2015, se regăsesc pe lista cu 2,42 de milioane de persoane ale căror nume sunt păstrate pe un cip aflat la bordul sondei NASA InSight.

”În amintirea celor patru membri decedați ai trupei Goodbye to Gravity le-am adăugat numele în misiunea NASA InSight, pentru a ajunge pe Marte. Numele lui Alex, Vlad, Bogdan, Mihai, împreună cu alte două milioane de nume de peste tot din lume, au fost adăugate pe un microcip. Acest microcip a fost montat în sonda InSight. Sonda și numele lor vor rămâne pe Marte pentru totdeauna.

Creațiile Goodbye to Gravity și numele trupei lor sunt puternic conectate cu călătoria în spațiu și astronomia. Acesta este motivul pentru care am ales această modalitate de a-i onora pe cei doi”, a scris Andreas Schonhofen pe pagina de Facebook Goodbye to Gravity, în 2017.

După 7 luni de călătorie prin spațiu, sonda NASA InSight a aterizat seara trecută pe Marte. Sonda InSight a costat 993.000.000 de dolari şi este primul dispozitiv spaţial care ajunge pe Marte din 2012, când roverul Curiosity al NASA a atins suprafaţa planetei.

FOTO: NASA/JPL-Caltech