Numărul protestatarilor de la Cotroceni creşte; Circulaţia în zonă este îngreunată

Aproximativ 400 de persoane protestează, luni după-amiază, pentru a doua zi la rând, în faţa Palatului Cotroceni, cerând demisia preşedintelui Klaus Iohannis. Pe măsură ce numărul manifestaţilor a crescut, jandarmii au lărgit perimetrul în care le permit să protesteze.

Grupul manifestanţilor s-a extins şi în stradă astfel încât circulaţia în zona Palatului Cotroceni se desfăşoară cu dificultate.

Protestatarii huiduie şi scandează mesaje de susţinere a Guvernului Grindeanu, cerând demisia şefului statului. Oamenii afişează pancarte cu mesaje precum: “Iohannis, trădător de ţară”, “Iohannis, dictator, piroman“.

Şi duminică, aproximativ 2.500 de persoane au protestat la Palatul Cotroceni, cerând demisia preşedintelui Klaus Iohannis, pe care l-au numit “trădător de ţară”.

“DNA să vină să te ia”, “Jos Iohannis”, “PNL şi USR aceeaşi mizerie”, “Vrem guvern democrat”, “Ghinion, am ieşit şi noi”, “Grindeanu, nu te lăsa, noi suntem de partea ta”, “Ne-am săturat, te vrem suspendat” şi “Jos Kovesi” au scandat protestatarii de la Palatul Cotroceni. Manifestaţia s-a încheiat după aproximativ şapte ore, timp în care circulaţia rutieră a fost blocată în faţa Palatul Cotroceni, pe ambele sensuri ale bulevardelor Gheorghe Marinescu şi Eroii Sanitari.

Protestul din faţa Palatului Cotroceni a avut loc simultan cu manifestaţia din Piaţa Victoriei, unde şase zile la rând s-au strâns peste 100.000 de oameni, duminică numărul participanţilor depăşind 280.000. Duminică, manifestanţii din Piaţa Victoriei au anunţat că, chiar dacă Guvernul a abrogat OUG de modificare a codurilor penale, nu renunţă la proteste pentru că Guvernul a minţit, a făcut un abuz adoptând o ordonanţă de urgenţă pentru a schimba prevederi din codurile penale, în beneficiul unor politiceni, şi trebuie să răspundă pentru ce au făcut şi să îşi dea demisia. De asemenea, peste 350.000 de persoane au ieşit să protesteze duminică şi în alte oraşe din ţară: Cluj-Napoca, Sibiu şi Timişoara – 40.000, Iaşi – 30.000.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS