Confidenţialitate

Numărul migranților ilegali, descoperiți la frontiera cu Ungaria, de 2,5 ori mai mare față de anul trecut

Numărul migranților care au fost descoperiți în 2020 în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera către Ungaria, prin județul Arad, este de 2,5 ori mai mare decât în 2019, arată bilanțul Poliției de Frontieră Arad.

În 2020, prin Arad, au fost descoperite 2.011 persoane care au încercat să treacă ilegal frontiera către Ungaria, pentru a ajunge în ţări din vestul Europei. Dintre acestea, 27 sunt cetăţeni ai Uniunii Europene, celelalte fiind din afara spaţiului european, marea majoritate din ţări asiatice.

Jumătate dintre migranţi au fost prinşi ascunşi în mijloace de transport, în special camioane cu mărfuri care urmau să ajungă în Spaţiul Schengen. Ceilalți au fost descoperiți cu documente false sau aparţinând altor persoane ori au fost prinşi că încercau să treacă graniţa pe jos, chiar pe câmp.

Cei mai mulţi migranţi, 945, au fost depistaţi, în 2020, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II Autostradă.

Comparativ cu 2019, numărul migranților descoperiți este de două ori şi jumătate mai mare, pentru tot județul Arad, iar comparaţia făcută doar pentru Nădlac II Autostradă arată o creștere de 3 ori.

Cei mai mulţi migranţi prinşi sunt din Siria, Afganistan, Turcia, Irak şi Maroc.

Și începutul de an 2021 a dus la descoperirea de migranți aproape în fiecare zi.