Confidenţialitate

Numărul de locuințe nou construite, în scădere: În primele 3 luni ale anului 2024, cu 4000 mai puține locuințe noi decât în primele 3 luni ale lui 2023 | AUDIO

În perioada ianuarie-martie au fost cu aproape 4000 mai puține comparativ cu primul trimestru al anului trecut. În privința achizițiilor, mulți români sunt descurajați de preţurile ridicate ale apartamentelor şi de faptul că dobânzile sunt exagerat de ridicate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Peste 11.300 de locuinţe au fost date în folosinţă în primul trimestru al acestui an, adică mai puține cu aproape 4000 față de intervalul ianuarie-martie 2023.

În primele trei luni ale anului cele mai multe locuinţe au fost construite în mediul urban – 6.100 de locuinţe terminate față de 5200 de locuințe finalizate în mediul rural.

În funcție de regiunile de dezvoltare, cel mai mult s-a redus livrarea de locuințe în Bucureşti-Ilfov (-1.500 locuinţefață de primul trimestru din 2023).

Creşteri s-au înregistrat în regiunea de dezvoltare Nord-Vest (+92 locuinţe).

Să amintim: prețurile locuințelor au crescut, la nivel național, cu 8%-10% în primele luni din 2024 comparativ cu perioada similiară a anului trecut, potrimit estimărilor prezentate de mai multe platforme imobiliare.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Elevii români au printre cele mai slabe rezultate din Europa în ceea ce privește creativitatea. Marcel Bartic: „Sistemul nostru de învățământ funcționează pe bază de transmitere de cunoștințe” | AUDIO