Confidenţialitate

Numărul cazurilor zilnice de Covid ar putea să ajungă și la 17.000 în luna octombrie | AUDIO

Numărul persoanelor confirmate cu Sars-Cov-2 care vor necesita îngrijiri de terapie intensivă ar putea ajunge, luna viitoare, la peste 2000.

Numărul de cazuri este în creștere accelerată, transmit autoritățile, ceea ce va face ca numărul de cazuri zilnice să ajungă și la 17 mii în luna octombrie.

Un sfat pentru a ne feri de îmbolnăvire este să purtăm mască și în exterior, chiar dacă nu există o reglementare legală în acest sens.

Dacă creșterea accelarată a cazurilor noi de Sars-Cov-2 se va menține, la finalul lunii octombrie situația va fi dramatică: între 15.000 și 17.000 de cazuri noi pe zi și peste 2000 de oameni care vor necesita un pat de terapie intensivă, spune Adriana Pistol, directorul Centrului pentru Controlul Bolilor din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică:

Numărul de cazuri este într-o creștere accelerată, să ne limităm puțin în activitățile care ne duc în contact cu foarte multe persoane, mai ales dacă nu le cunoaștem, și eventual să alegem să ne vaccinăm. Depinzând de aceste lucruri, această estimare va fi sau nu atinsă, avem și o estimare vizavi de posibilitatea cazurilor severe, în jur de 2000 de cazuri, 2500

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Presiunea asupra spitalelor, în aceste condiții va fi uriașă. La peste 7 mii de cazuri zilnice și o mie de persoane care au nevoie de terapie intensivă autoritățile iau zilnic măsuri pentru a face loc bolnavilor în spitale și pentru suplimentarea paturilor de ATI. Ne putem feri de acest scenariu și prin purtarea măștii în exterior, a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat:

Oricine dintre noi trebuie să se protejeze, să poarte mască unde este cu alte persoane, chiar dacă este în aer liber, din cauza faptului că această tulpină se transmite foarte ușor și într-un interval mult mai scurt de contact față de tulpina anterioară.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De la debutul pandemiei, în țara noastră cele mai mare număr de cazuri zilnice de îmbolnăvire cu Sars-Cov-2 s-a înregistrat în valul 2 al pandemiei, 10.269 de cazuri pe 18 noiembrie 2020, iar în valul 3, pe 11 aprilie 2021, s-a atins cel mai mare număr de bolnavi internați la ATI – 1.531.