Confidenţialitate

Numărătoarea voturilor pentru Primăria Sectorului 1, reluată la 2 secții după sesizarea unor diferențe între procesele verbale și numărul efectiv de voturi exprimate | AUDIO

Situația la sectorul 1 este în continuare incertă – se reia numărătoarea voturilor în două secții de votare, din cauza unor neconcordanțe – există diferențe între procesele verbale și numărul efectiv de voturi exprimate. Și Jandarmeria Capitalei anunță că, luni seara, la Biroul Electoral Sector 1, un bărbat umbla într-un sac, motivând că acesta conținea materiale auxiliare. Precizările Jandarmeriei vin după ce Antena 3 a difuzat aseară un video în care doi președinți ai secțiilor de votare recunosc şi arată poliţiei că sacii cu buletinele de vot nu sunt sigilați.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Bărbatul a fost observat de un jandarm când umbla într-un sac, motivând că acesta s-a rupt, iar conținutul acestuia trebuie mutat.

„Jandarmul a verificat vizual conținutul sacului, constatând că acesta conține tușiere metalice și rechizite, iar ulterior a informat un membru al Biroului Electoral al Sectorului 1, care i-a comunicat faptul că nu este nicio problemă, nefiind vorba despre manipularea unor buletine de vot”, a transmis Alexandru Iacob, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

Precizările Jandarmeriei vin în urma unui video difuzat de Antena 3, în care doi președinți ai secțiilor de votare, aflați în fața sediului din Piața Amzei, pus la dispoziție pentru Biroul Electoral de Sector, arată poliţiei că sacii cu buletinele de vot nu sunt sigilați.

Se renumără voturile de la secțiile de votare 40 și 144 din sectorul 1, după ce Clotilde Armand, de la USR, a reclamat o tentativă de fraudă. Aceasta a depus plângere penală împotriva președintelui Autorității Electorale Permanente, pentru abuz în serviciu și instigare la fals.

USR acuză organizarea defectuoasă a alegerilor din 9 iunie.

Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR: „Toni Greblă ar fi trebuit să își dea demisia sau va trebui demis instantaneu”

„N-am văzut alegeri mai prost organizate ca până acum. Toni Greblă ar fi trebuit să își dea demisia sau va trebui demis instantaneu. Și-au bătut joc de oameni. Sunt oameni care stau în continuare să predea sacii cu voturile”, a spus Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR.

Liberalul George Tuță, contracandidatul lui Clotilde Armand, declară însă că nu au fost constatate nereguli. Rezultatele parțiale arată că acesta are un avans de peste 600 de voturi.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Ioana Ene Dogioiu: „Marcel Ciolacu nu își dorește să candideze la prezidențiale” / „Mircea Geoană e o variantă bună. Dacă el câștigă, a câștigat candidatul PSD, nu?” | AUDIO