Confidenţialitate

Ioana Ene Dogioiu: „Marcel Ciolacu nu își dorește să candideze la prezidențiale” / „Mircea Geoană e o variantă bună. Dacă el câștigă, a câștigat candidatul PSD, nu?” | AUDIO

Mircea Geoană – președinte, Marcel Ciolacu – premier: Este scenariul cu care liderul PSD ar fi mers în fața liderilor PNL, în prima ședință după alegerile de duminică, potrivit unor surse politice. Este un scenariu care poate deveni realitate, spune jurnalista Ioana Ene Dogioiu, realizatoarea emisiunii „Piața Victoriei”.

Ioana Ene Dogioiu: Marcel Ciolacu nu își dorește să candideze la prezidențiale. Nu că nu-și dorește funcția, dar nu-și dorește candidatura”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Marcel Ciolacu, cred că nu mai e un secret pentru nimeni, ceea ce eu spuneam deja cam de un an și ceva, nu își dorește să candideze la prezidențiale. Nu că nu-și dorește funcția, dar nu-și dorește candidatura. Ea este extrem de ricantă în momentul acesta. Marcel Ciolacu are tot interesul să evite cât poate această candidatură. Pe de altă parte, pe cine să trimită? Nu poate să trimită pe cineva din partid, subordonat, din partid, pentru că în momentul acela l-ar face egalul său. Mircea Geoană e o variantă bună, pentru că e social-democrat, pentru că dacă pierde Mircea Geoană, a pierdut Mircea Geoană din nou. Dacă câștigă Mircea Geoană a câștigat candidatul PSD, nu? Veți spune: dar au râs de el. Dar în politică, și mai ales în politica românescă se șterg cu buretele de azi pe mâine”, a spus jurnalista Ioana Ene Dogioiu.

În nenumărate rânduri, liderul PSD – Marcel Ciolacu a ironizat posibila candidatură a lui Mircea Geoană – fost șef al social democraților – pentru fotoliul de la Cotroceni.

Marcel Ciolacu: „Aș vedea, totuși, un om mai de stânga și mult mai aplicat și un om încă în vâltoarea realității din România”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Părerea mea e că, dacă așa arată, să nu mai facem alegeri. Nu mai are rost. Facem un sondaj, vedem cine iese pe primul loc și am terminat. Aș vedea, totuși, un om mai de stânga și mult mai aplicat și un om încă în vâltoarea realității din România. Nu cred în ciorbe reîncălzite. Ce vă pot spune cu certitudine, cu inimă de PSD-ist de această dată, niciodată PSD-ul, și eu personal, nici nu o să îmi treacă prin cap să susținut independent din partea PSD-ului”, a declarat Marcel Ciolacu.

Așadar – poate fi și o tactică de negociere a lui Marcel Ciolacu cu liberalii. Mai există o posibilitate care să ducă la o alianță între cele două partide: un tandem Nicolae Ciucă la prezidențiale și Marcel Ciolacu – premier, mai spune Ioana Ene Dogioiu.

Ioana Ene Dogioiu: „Trebuie trecut un hop foarte important, pe care eu nu îl văd trecut ușor, și anume PSD să accepte să nu aibă candidat la prezidențiale”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Nu dau o mare șansă acestui tandem. Îi dau o șansă numai în ipoteza în care ar cădea de acord ca Ciucă să fie prezidențiabilul și Ciolacu premierul și numai dacă s-ar concepe o formulă de campanie în care să meargă fizic de mână, împreună, peste tot, astfel încât în permanență PSD-iștii să îl aibă în fața ochilor pe al lor și PNL-iștii să îl aibă în fața ochilor pe al lor. Dar pentru asta trebuie trecut un hop foarte important, pe care eu nu îl văd trecut ușor, și anume PSD să accepte să nu aibă candidat la prezidențiale”, a explicat jurnalista Ioana Ene Dogioiu.

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Consiliul Local din Sfântu Gheorghe nu va avea niciun român în componență, în urma alegerilor. Primarul Antal Arpad: Consider că etnicii români trebuie să aibă o reprezentare | AUDIO