Confidenţialitate

Număr record de participanți la ultima etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă

Ultima etapă a sezonului 2020 din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, Trofeul Opel din Poiana Braşov, care se va desfăşura în acest weekend, va avea la start un total de 88 de concurenţi, ceea ce reprezintă un record de prezenţă pentru actualul an competiţional în prima divizie.

Accesul publicului este restricţionat pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19, anunţă organizatorii.

Poiana Braşov îi va avea la start pe cel mai bine cotaţi piloţi ai anului. În 2019, la etapă participau 91 de piloţi cu trei mai mult decât în acest an lovit de pandemia de coronavirus.

În premieră campion la Categoria II, titlu cucerit matematic încă de pe Transalpina, Emil Nestor (Norma M20FC) este gata să bată al şaselea record consecutiv şi să îşi ia revanşa după abandonul din 2019 de la Poiana Braşov. Atunci, victoria i-a revenit bulgarului Stefan Stoev (Silver Car EF10), care va fi prezent şi de această pregătit pentru a-şi apăra trofeul.

Următorii doi clasaţi pe podiumul diviziei maşinilor de competiţie, Silviu Dumitrescu (Osella PA 2000 EVO) şi Costi Stratnic (Dacia STCC), vin şi ei în Poiana. De asemenea, primii trei clasaţi de la Categoria I, Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge), deja campion încă de la Baia Mare, Alex Mirea (BMW M2) şi Alin George Luca (Porsche 911 GT Cup) sunt înscrişi.

Runda finală de viteză în coastă a atras şi piloţi din Campionatul Naţional de Raliuri Betano. Dan Gîrtofan (Skoda Fabia R5), Cristi Dolofan (Citroen C3 R5), Adrian Teslovan (Citroen DS3 R3 Max), Gabriel Ene (Ford Fiest R2), Andrei Caşcaval (Subaru Impreza N14), Mihai Manole (Renault Clio R3) şi Victor Supuran (Suzuki Swift) sunt doar o parte dintre cei care anul acesta au fost prezenţi în special la raliuri şi se vor duela pe Drumul Poienii.

Grupa E2-SH va avea cel mai mare număr de concurenţi, nu mai puţin de 30 din totalul de 88, pe locul secund clasându-se Grupa A, cu un total de 21 participanţi. După ce până acum a concurat numai pe Citroen, Ciprian Lupu va lua startul în premieră pe un VW Golf 6GTI. Singurul român care a terminat pe podium anul trecut în runda finală, Bogdan Cuzma, va fi prezent şi de această dată cu Mitsubishi Lancer EVO 9.

Şi la Istorice prezenţa va fi numeroasă, cu 8 maşini de epocă, dintre care 4 vor fi în divizia Dacia Revival. În premieră, Sorin Ghişoi (VW Golf E) nu va mai fi singurul participant de la Electrice, urmând să se dueleze cu Andrei Barbu (Mini Cooper E).

Sâmbătă, între 09:30 şi 18:00 vor avea loc manşele de recunoaşteri şi antrenamente libere, iar duminică între 09:00 şi 12:30 vor fi ultimele manşe de recunoaşteri.

Cele două manşe de concurs ale Trofeului Opel powered by Total sunt programate între 14:00 şi 18:00,