Nucile previn bolile cardiovasculare

Nucile alungă senzaţia de oboseală şi ţin departe depresia şi anxietatea.

Bolile cardiovasculare reprezintă o cauză principală de deces în întreaga lume. Există multe metode de prevenție ale acestora, iar una dintre acestea constă în consumul diverselor tipuri de nuci. Studiile arată că mâncând o porție de nuci în fiecare zi contribuim la scăderea riscului de boli cardiace cu aproximativ 30 la sută și în același timp la scăderea riscului de deces din alte cauze, precum cancerul pancreatic.

Mai multe tipuri de nuci conțin o combinație de vitamine, minerale și acizi grași nesaturați care contribuie la scăderea nivelului de colesterol și la atenuarea inflamației.

Alte studii susţin că nucile contribuie la stoparea progresiei cancerului prostatic.

Doar câteva migdale ne oferă 25 la sută din necesarul zilnic de magneziu și sunt mai bune pentru sănătatea oaselor decât un pahar de lapte de vacă. Conţinutul crescut în fibre previne apariția cancerului de colon.

Alunele sunt surse excelente de grăsimi nesaturate și antioxidanți. Nucile de Brazilia conțin seleniu cu rol în prevenirea cancerului de sân.

Nucile de caju conțin acid oleic, același din compoziția uleiului de măsline, dar și magneziu, reglând tensiunea arterială și prevenind bolile cardiovasculare.

Conform studiilor americane, fisticul distruge colesterolul rău din corp și conține forme de vitamina A și vitamina E. Iar alunele de pădure sunt bogate în fier şi substanţe cu rol antiinflamator, care protejează vasele de sânge.