Confidenţialitate

Nu se mai fac internări în secțiile cu focare Covid de la Spitalul Județean Focșani

Nerespectarea măsurilor de protecție de către personalul medical ar putea fi una dintre cauzele care au dus la apariția celor 3 focare de COVID-19 din Spitalul Județean Focșani.

Aceasta este una dintre ipotezele epidemiologilor, deși nu se știe clar cauza reală. Preventiv, în secțiile în care s-au confirmat focare de coronavirus nu se mai fac internări timp de două săptămâni.

Ancheta epidemiologică declanșată după apariția focarelkor de COVID-19 la Spitalul Județean Focșani nu are nici o concluzie clară.

Sunt luate în calcul două ipoteze: pe de o parte posibilitatea nerespectării măsurilor de protecție sanitară în spital, iar pe de alta ca totul să fi pornit de la un pacient sau chiar de la un candru medical infectat.

Reprezentanții spitalului spun că focarul de la Ortopedie a fost stins. Pacienții testați pozitiv au fost trimiși acasă în izolare, astfel că mai e un focar doar la Chirurgie.
De altfel, aici s-au luat toate măsurile de dezinfecție și izolare, iar timp de două săptămâni nu se mai fac internări în această secție.
Reprezentanții celei mai mari unități sanitare din Vrancea mai spun că toate persoanele testate pozitiv în spital sunt în stare bună și nu au forme grave de boală. Potrivit Direcției de Sănătate Publică, totalul cazurilor din spital s-a ridicat la 41, din care 34 de pacienți și 7 cadre medicale.